Na Vysočině vzniká zajímavý regionální mediální dům, který už zahrnuje dvě televizní stanice, zpravodajský portál i oborové informační weby. Stojí za nimi podnikatel Pavel Hájek z Pelhřimova.

Licenci pro celoplošné pozemní digitální vysílání specializované televizní stanice iVodárenství TV získala tento týden od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Hájkova společnost AQUA content. Firma vznikla teprve v květnu, pravděpodobně právě za účelem provozování vodárenské televize. Pavel Hájek ale již od roku 2018 provozuje prostřednictvím další svojí společnosti pHmedia Czech Republic internetový magazín iVodarenstvi.cz, který přináší denní zpravodajství z oblasti českého a světového vodárenství. pHmedia Czech Republic je zároveň provozovatelem pozemní Regionální sítě 11, která šíří terestrické televizní vysílání na Vysočině, v Kladně, ale také ve Zlíně, Českých Budějovicích či Berouně.

Regionální síť 11 (pHmedia Czech Republic)

Majitel má i další média zaměřená na energetiku

Právě kvůli nové televizní stanici iVodárenství TV se multiplex rozšiřuje i mimo Vysočinu. Jak Pavel Hájek potvrdil serveru Český rozhlas Digitální rádio, od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) nejnověji získal individuální oprávnění pro využívání kmitočtu v Teplicích. Regionální síť 11 přitom šíří signál i další Hájkovy televize, regionální stanice i-Vysočina TV provozovaná Hájkovou společností VIA press, která je úzce spjata s regionálním zpravodajským portálem i-vysocina.cz provozovaným rovněž Pavlem Hájkem. Do internetového portfolia tohoto podnikatele patří i další oborové webu iUHLI.cz a EnergyTV.cz, které patří do portfolia společnosti pHmedia Czech Republic.

Nová televizní stanice iVodárenství TV má vysílat 24 hodin denně zpravodajsko-publicistické, zábavné, umělecké a vzdělávací formáty s informacemi o vodě, vodním hospodářství a oboru vodárenství a tématech souvisejících s vodou. Program plánuje nejprve spustit informační smyčku a řádné vysílání zahájí podle sdělení Pavla Hájka po Český rozhlas Digitální rádio nejpozději 22. března příštího roku na Světový den vody. Stanice bude dostupná z 13 vysílačů a dokrývačů na území pěti krajů.

DVB-T jede dál, vysílá v něm 14 programů Co naladíte bez DVB-T2 a set-top boxu?

Firmy Pavla Hájka a jimi provozovaná média

pHmedia Czech Republic s.r.o.

  • i-vysocina.cz – zpravodajský portál zaměřený na region Vysočiny
  • iVodárenství.cz – internetový deník zaměřený na vodárenství
  • iUHLI.cz – internetový deník zaměřený na těžbu a zpracování uhlí
  • EnergyTV.cz – multimediální portál o energii
  • Regionální síť 11 – multiplex DVB-T s 12 spuštěnými vysílači

 

VIA press s.r.o.

  • i-Vysočina TV – televize vysílající v DVB-T

 

AQUA content s.r.o.

  • iVodárenství TV – televize vysílající v DVB-T

 

REGIO content s.r.o.

  • nová společnost založená v květnu 2022