Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story se stal třetím nejúspěšnějším pořadem Netflixu v historii, který za 60 dní od uvedení překonal hranici jedné miliardy odsledovaných hodin.

Seriál o masovém vrahovi a kanibalovi Jeffreymu Dahmerovi, který vychází ze skutečných událostí, se udržel v celosvětovém žebříčku Netflix Global Top 10 po dobu rekordních sedmi týdnů a probojoval se do 92 národních žebříčku deseti nejsledovanějších titulů na Netflixu. Dostal se také do seznamu nejoblíbenějších anglickojazyčných děl v historii, kde je aktuálně na druhém místě, upozorňuje server Advanced-television.com. Seriál vzbudil řadu kontroverzí, včetně pobouřené reakce příbuzných obětí Jeffreyho Dahmera, s nimiž Netflix svůj záměr natočit tento seriál nekonzultoval.

Ve Spojených státech se Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story držel po tři týdny v čele nejsledovanějších streamovaných pořadů podle agentury Nielsen. Vedení Netflixu po tomto nebývalém úspěchu objednalo výrobu dalších dvou obdobných seriálů z řady „Monster“, které budou vyprávět skutečné příběhy masových vrahů, jejichž činy zásadně ovlivnily společnost. Mimochodem, Dahmera v čele žebříčku nejsledovanějších titulů streamovacích služeb v USA vystřídal další seriál od Ryana Murphyho, který stojí právě za Dahmerem. Jde o seriál The Watcher (Vidím vás).

Seriál dokumentuje reálný příběh manželského páru, který je po nastěhování do svého vysněného domu ve Westfieldu v New Jersey obtěžován dopisy stalkera podepsaného jako The Watcher.

„Játra určitě budou“ Netflix se omluvil za nevhodnou kampaň