Takřka o třetinu levnější měsíční předplatné zaplatí za streamovací službu Disney+ ti zákazníci ve Spojených státech, kteří přejdou na variantu Disney+ Basic s reklamami.

Zatímco plné předplatné Disney+ Premium bez reklam vyjde amerického diváka na 10,99 dolarů měsíčně (podle aktuálního kurzu 253 korun), nový tarif s reklamou stojí pouze 7,99 dolaru měsíčně (184 korun). Obsahově se obě služby ničím neliší, předplatitelé tarifu s reklamou mají přístup ke stejnému obsahu jako ti, kteří si platí dražší tarif bez reklamy. Mají ale méně kvalitní zvuk, protože nemají přístup k Dolby Atmos, nemohou si také stahovat obsah do svých zařízení a využívat sdílené sledování GroupWatch a SharePlay. Předplatné Disney+ Basic je zatím dostupné v USA a zemích, které podporují nasazení reklamy. Česká republika ani Slovensko mezi ně zatím nepatří.

Netflix s reklamou od 3. listopadu V plánu je 12 zemí, Česko mezi nimi není

Na startu reklamy na Disney+ se podílelo více než 100 inzerentů z napříč hlavními obory. „Spuštění verze Disney+ s reklamou znamená zásadní milník a staví do popředí uživatele a jejich možnost výběru. S novými tarify, které obsahují reklamu, budeme moci zákazníkům nabídnou větší flexibilitu, aby si mohli užít celou šíři a hloubku neuvěřitelných příběhů od The Walt Disney Company,“ uvedl prezident Disney+ Michael Paull, který je odpovědný také za sesterské streamovací služby Hulu, ESPN+ a Star+. Rovněž ty nově nabízí tarify s reklamami. Konkurenční Netflix uvedl tarif s reklamami v USA a dalších 11 zemích od 3. listopadu, na americkém trhu vyjde toto předplatné na 6,99 dolaru měsíčně (161 korun).

Levnější Netflix? 4 minuty reklam za hodinu Spoty půjdou před a uprostřed pořadů