Přejmenování streamovací služby HBO Max na pouhé MAX zvažuje její provozovatel, společnost Warner Bros. Discovery. Souvisí to s plánovaným sloučením služeb HBO Max a Discovery+ v jednu.

Právníci operátora nyní prověřují, zda by se pod společný název MAX mohly skrýt obě dosud samostatné placené streamovací služby. Název MAX se zatím používá interně a nakonec by nemusel být tím, který Warner Bros. Discovery použije, informovala americká televizní síť CNBC. Nová služba, která do sebe integruje HBO Max a Discovery+, má být spuštěna v příštím roce. Na některých trzích, zejména pak v Evropě, se ale očekává pozdější termín nebo jiný postup. Záleží na tom, jak je v které zemi vnímaná značka HBO. V České republice je tento brand poměrně silný, i když ho oslabilo dřívější rozhodnutí HBO ukončit lokální produkci filmů a seriálů.

HBO Max se spojí s Discovery+ v létě 2023 Evropa přijde na řadu v roce 2024

Spekuluje se rovněž o tom, že do služby MAX bude zahrnut i Eurosport, který spadá pod stejný mediální dům. Eurosport letos zrušil svoji vlastní streamovací službu Eurosport Player. Na britském trhu již mají předplatitelé Eurosportu bezplatný přístup ke službě Discovery+. I když by značka HBO zmizela z názvu nové služby, stala by se podznačkou v rámci MAX. Základní infrastrukturu si má služba MAX vzít od Discovery+, ale část funkcí převezme i od HBO Max, které mělo od svého startu v březnu letošního roku problémy s funkčností. Discovery+ zatím není dostupné na českém trhu v lokalizované verzi a vstoupí k nám právě až v rámci integrované služby, v níž se spojí s HBO Max.

Majitel HBO dokončil fúzi s Discovery Vznikla společnost Warner Bros. Discovery