Streamovací službou s největším počtem předplatitelů ve Spojených státech už není Netflix, ale podle Parks Associates jej předstihlo Amazon Prime Video.

Bezprecedentní změnu v čele žebříčku nejčastěji předplácených streamovacích služeb v USA zaznamenala agentura za období od ledna do září letošního roku. Vyplývá to z jejího monitoringu OTT Video Market Tracker. Netflix se podle jejích dat posunul na pozici dvojky na trhu z hlediska počtu předplatitelů, třetí je Hulu, čtvrté Disney+ a páté HBO Max. Z šetření Parks Associates také vyplynulo, že 83 procent amerických domácností s širokopásmovým připojením k internetu si předplácí alespoň jednu streamovací službu a 23 procent dokonce devět a více takových služeb, uvedl server Advanced-television.com.

Nielsen: Netflix sleduje třetina Čechů Následuje HBO Max a Voyo

Do žebříčku TOP 10 streamovacích služeb s největším počtem předplatitelů se letos poprvé dostala služba Peacock, ale vypadl z ní Showtime. „Streamovací služby zavádějí nový obsah, služby a partnerství, která mění způsob konzumace médií spotřebiteli,“ míní Jennifer Kent, viceprezidentka pro výzkum v agentuře Parks Associates. „Plán Netflixu zavést tarif s reklamou mu umožní získat zpět předplatitele, pro které byly dosavadní tarify již drahé. Může také získat nové předplatitele z okruhu uživatelů, kteří v minulosti sdíleli hesla s přáteli a rodinou. Je opravdu vzrušující sledovat, jak se tyto služby vyvíjí v tak turbulentní době se spoustou změn.“

Netflix si podrží světové prvenství Minimálně do roku 2027 ho Disney+ neporazí