Nový software pro elektronickou tužku s prvky umělé inteligence od společnosti RT Software začnou od ledna používat placené IPTV kanály O2TV Sport.

Novinka se ve vysílání objeví hned po Novém roce, oznámil prostřednictvím sociální sítě LinkedIn ředitel O2TV Sport Marek Kindernay. „Od ledna 2023 začneme v přenosech O2TV Sport využívat nový systém analýzy sportovních utkání od společnosti RT Software. Inovativní software nové „elektronické tužky“ obsahuje prvky umělé inteligence a je využíván v nejlepších světových sportovních TV: BBC Sport, BT Sport, SKY Sports nebo FOX Sports,“ uvedl Kindernay. RT Software je britská firma, která se od roku 2004 zabývá vývojem softwaru pro doplňkovou grafiku do videa a televizních přenosů.

„To, co nás definuje, je naše schopnost přidávat do videoklipů grafiku, abychom zdůraznili akci nebo vysvětlili hratelnost. Naše produkty pro profesionální sportovní trh se vyvinuly z původních špičkových analytických nástrojů používaných ve vysílání, aby zahrnovaly mnohem snadněji použitelné analytické nástroje, až po výkonná řešení vizualizace dat pro nábor a řízení týmu,“ definuje se sama RT Software. Aktuálně nabízí sadu produktů Tactic (Lite, Advanced a Pro) určených pro amatéry i profesionální kouče a provozovatele televizního vysílání.

O2TV získala hokejovou extraligu do roku 2023, ČT Sport zůstanou dva zápasy týdně

Štítky