Zpravodajský web televize Nova, server TN.cz, měl v listopadu třetí nejvyšší počet reálných uživatelů ze všech zpravodajských internetových titulů v České republice.

Internetové zpravodajství Novy se TOP 3 českého internetu v kategorii zpravodajských webů probojovalo poprvé od svého vzniku v roce 2008. V minulosti se pozicí trojky na trhu chlubila konkurenční Prima s webem CNNprima.cz, ten však v listopadu zůstal v počtu reálných uživatelů na šesté pozici. Nad TN.cz zůstaly jen zpravodajské projekty portálu Seznam.cz, konkrétně Seznam Zprávy s 4,5 milionu reálnými uživateli a Novinky.cz s 4,3 milionu reálnými uživateli. TN.cz zaznamenalo za listopad 3,6 milionu reálných uživatelů (meziročně si polepšilo o 14 procent). Čtvrtý byl iDnes.cz s 3,5 miliony reálných uživatelů a pátý Denik.cz rovněž s 3,5 miliony reálných uživatelů.

CNNprima.cz na šesté příčce dosáhla 2,7 milionu reálných uživatelů. V počtu zobrazených stran ovšem TN.cz výrazněji zaostávalo za největšími hráči trhu. První byly Novinky.cz se 187 miliony zhlédnutým stranami, následované Seznam Zprávami se 175 miliony zhlédnutými stranami. Trojkou trhu je jen těsně se 174 milion zhlédnutými stranami iDnes.cz, čtyřkou Deník.cz s 61 miliony zhlédnutými stranami a teprve páté je TN.cz s 36 miliony shlédnutými stranami. Nicméně i v tomto srovnání je výše než CNNprima.cz, která měla v listopadu 33 milionů zhlédnutých stran a porazilo ji i Aktuálně.cz. Vyplývá to z pravidelné měsíční zprávy NetMonitoru, oficiálního měření návštěvnosti českého internetu od Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR).

Voyo dosáhlo mety 400 000 předplatitelů Za Česko i Slovensko dohromady

Internetovému zpravodajství pomáhá TN Live

„Online představuje významnou část zpravodajství Skupiny Nova, které oslovuje každý den více než milion lidí. Přinášíme našim divákům nejen aktuální informace čili jsme tam, kde se něco děje, například díky naší platformě TN Live, ale zaměřujeme se i na dlouhodobý vývoj, změny a trendy. Momentálně připravujeme nejrozsáhlejší předvolební a volební zpravodajství k prezidentským volbám s názvem Cesta na Hrad. A právě online bude významnou součástí těchto aktivit Prezidenta si vyberete na Nově,“ říká ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska.

„Každý den našim čtenářům nabízíme aktuální, relevantní a nezávislé zpravodajství z domova i ze světa. V posledních týdnech se čtenáři nejvíce zajímali o dění na Ukrajině a v Rusku, zdražování a vysoké ceny energií, ale i například o udílení hudebních cen Český slavík. To, že TN.cz stabilně patří mezi nejnavštěvovanější zpravodajské weby v republice, ukazuje, že svojí práci děláme dobře, a je to pro nás zároveň velkým závazkem, abychom tak činili i nadále. Našim čtenářům patří velký dík, že se k nám pravidelně vracejí,“ dodává vedoucí redakce TN.cz Vladimír Rosol.

Štítky