Včera skončil další ročník největšího světového veletrhu spotřební elektroniky, CES 2023, a nám ještě chybí dojet nějakou tu opožděnou zprávu. Takže tady je…

Novinky masové čínské značky Hisense se mají, podle zaslané zprávy, týkat čtyř oblastí: jednak podle názoru výrobce převratné ULED X, nových, tzv. laserových TV, včetně verze s rozlišením 8K (projektory s laserovým zdrojem a tunerem), dále „laserového“ projektoru Leica Cine 1 (jak tušíte, optika je od vyhlášené německé značky) a také řady malých a velkých domácích spotřebičů ukazujících prý další směr rozvoje.

CES 2023 odhalil úžasné nové TV Samsung MicroLED už od 127 centimetrů a mohou jít i „za roh“

Hisense ULED X je novou řadou televizorů s obrazovkou LCD (ULED – rozumějte QLED), plošným podsvícením Mini LED (zde unikátních 20.000 ks) s 5.000 nezávisle regulovatelnými zónami a udaným jasem až 5.000 cd/m2 (výrobce hovoří v tzv. nitech, což ovšem není jednotka SI, ale čistý marketing). Maximální velikost úhlopříčky má jít až do 110palců, tedy 279 cm, kontrastní poměr je až 150.000:1, přičemž výrobce nehovoří o poměru dynamickém.

Hisense U8. Foto + foto v úvodu: Hisense

Dobrou zprávou je, že si to budete moci vyzkoušet i u vás doma, protože Hisense oznámil, že řada X, ve velikosti 165 cm (65″) a 216 cm (85″) zamíří v průběhu letošního roku i na náš trh.

Další dobrou zprávou je situace kolem Laser TV, která se v předchozích verzích prodávala i v Česku. Nové modely by na náš trh měly přijít začátkem roku 2024 a ohlášeno je mj. DTS Virtual:X, ale také IMAX Enhanced.