Program pro rok 2023 představila nejsledovanější globální streamovací služba Netflix. Slibuje nejméně 16 filmových premiér z vlastní produkce a další snímky, které odhalí v průběhu roku.

Netflix čelí celosvětové konkurenci Disney+ a na americkém trhu také od služeb Hulu či Amazon Prime Video, což ho nutí ke stále větším investicím do původní tvorby. Dnes představil 16 filmových snímků, na které se podle PR zástupkyně Netflixu pro Českou republiku Terezy Polednové vyplatí počkat. „Těšit se můžete na oblíbené herce a herečky jako například Jennifer Aniston, Emily Blunt, Millie Bobby Brown, Bradley Cooper, Chris Evans, Zac Efron, Jodie Foster, Jamie Foxx, Kevin Hart, Chris Hemsworth, Jonah Hill, Nicole Kidman, Ashton Kutcher, Jennifer Lopez, Eddie Murphy, Julia Roberts nebo třeba Adam Sandler a Reese Witherspoon,“ uvedla Polednová.

Co nás čeká na VOD v roce 2023? Plány Netflixu a HBO Max

Mezi plánovanými tituly se objeví pokračování filmových bestsellerů (Murder Mystery 2 i Extraction 2), na své si mají přijít i děti (Damsel a animovaný film Leo). Dočkají se také milovníci akčních filmů (Heart of Stone), komedií (You People), ale i dramat (The Killers, Pain Hustlers) a romantických komedií (Your Place or Mine, The Family Affair). „A to není vše, na co se letos můžete těšit! Netflix si schovává ještě pár překvapení v rukávu a v roce 2023 nás čeká ještě několik neohlášených filmových premiér,“ dodala Tereza Polednová. Kromě anglickojazyčných filmů Netflix opět připravuje několik snímků z Jižní Koreje, Indie a Brazílie.

2023 Netflix Film Slate by Jan.Potucek