Zdeněk Pohlreich, který se asi padesát let pohybuje v profesionální gastronomii, bude podle doporučení diváků vybírat dvanáct restaurací, které budou muset projít jeho testem. Ty nejlepší se mezi sebou utkají v novém pořadu na TV Nova, který se právě začíná natáčet. Formát vychází z britského pořadu Ramsay’s Best Restaurant.

„Pohlreichův souboj restaurací“ se nemá zaměřovat jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ale ve výběru se mají objevit i kuchyně italské, americká nebo asijské a mělo by tak jít o průřez toho, co se v Česku nabízí.

Jsme nejsledovanější. Ne, my. A my taky ČT, Nova i Prima se prohlásily lídry roku 2022

Koncept je následující: proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Ty obdrží několik úkolů, včetně zátěžového testu, kdy podnik naráz navštíví třicet lidí. Hodnotit se bude jak kvalita pokrmů, tak úroveň obsluhy a prostředí. Následně se proti sobě obě restaurace postaví v kuchyni Zdeňka Pohlreicha, kde budou muset, z jedné konkrétní suroviny, připravit jídlo, které je stylem vystihuje. A vyhrát může jen jeden!

Zdeněk Pohlreich. Foto: Nova

Zdeněk Pohlreich k tomu říká: „Pro mě osobně je to zajímavá změna s novým formátem, v jiné televizi a moc se na to těším. Výběr stále probíhá. Stále od diváků sbírám tipy na jejich nejoblíbenější restaurace. První přišly na výzvu sociálních sítí televize Nova.“

A dodává…

„Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl bych ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií. Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme ‚neobroušené diamanty‘, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská.“