Česká televize ohlásila, že průměrný podíl na sledovanosti dosáhl 31,47 % (v hlavním vysílacím čase průměrně 31,19 %) a že se tak stala, popáté v řadě, nejúspěšnějším tuzemským televizním vysílatelem. Níže uvedená data pocházejí od ATO-Nielsen a pokud není uvedeno jinak, jsou vždy brána za skupinu diváků typu 15+, tj. starších 15let.

Prvních dvanáct příček sledovanosti roku 2022 patří České televizi a pořady odvysílala stanice ČT 1. Vůbec nejvyhledávanějším titulem a zároveň nejsledovanějším pořadem posledních šestnácti let se stala vánoční pohádka Krakonošovo tajemství (podíl 64,49 %, celkem 3,75 mil. diváků ve 4+). Druhé místo zaujala, s 3,28 mil. (4+), štědrovečerní pohádka Tajemství staré bambitky 2 a v seriálové tvorbě loni suverénně dominovaly Devadesátky. Například poslední, nejsledovanější díl zhlédlo 2,49 mil. diváků, tedy více než polovina všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi. Nicméně jiné údaje než za kategorii 4+ k dispozici nebyly.

Televizní sledovanost na Štědrý den? Výrazně překračuje celoroční průměr

Kromě Devadesátek, nejvíce z původní seriálové tvorby České televize zaujala třetí řada Případů 1. oddělení (průměrně 1,66 mil.), krimi série Stíny v mlze (1,62 mil.) a rodinný seriál Špunti na cestě (1,43 mil.). Nejsledovanějším pořadem posledního dne uplynulého roku se na ČT1 stalo slavnostní vydání pořadu Všechnopárty (1,15 mil. diváků), druhá příčka patří Poctě Karlu Gottovi, kterou zhlédlo milion diváků.

Na hlavní zpravodajskou relaci Události se v roce 2022 v průměru dívalo 883.000 diváků a nejvyššího zájem byl pravidelně v neděli.

Seriál ČT – Devadesátky.

Dařilo se rovněž jednotlivým stanicím ČT. Meziročně nejvíce posílilo Déčko (ve své cílové skupině podíl 29,87 %) a rostla také ČT 2, která zabodovala dokumentárním cyklem Polosvět, doprovázejícím seriál Devadesátky (v průměru asi 550 tisíc).

Nový rok pak Česká televize opět oslavila velkou televizní premiérou a včera večer jste tak mohli diváci sledovat životopisné drama Zátopek.

Poznámka autora: Jestliže něco takového ohlašuje veřejnoprávní médium, nebo jak se říká, televize veřejné služby, je něco špatně. V tomto případě, podle autora, je něco hodně špatně a u ČT je to vidět už notně dlouho. Faktem ovšem také je, že to nikoho nezajímá.