Podívejte se na žebříček pořadů na videotékách zejména typu VoD, který je sestaven podle zájmu těch, kdo využívají programovou službu JustWatch. Zdroj: JustWatch

Mezi filmy klesl na třetí pozici „Na nože: Glass Onion“ z roku 2022, na druhém místě je stále komediálně laděná sci-fi „Všechno, všude, najednou“ a minule třetí Avatar se propadl těsně před konec. Zjevně nesmrtelný nový Top gun: Maverick je kupodivu stále ještě na čtvrtém místě. A první? Jedničkou je snímek Menu (The Menu), což je americká hororová komedie.

Co se v Česku nejvíce streamuje? V prosinci zjevně Glass Onion a Wednesday

Mezi seriály byla v prosinci 2022 jedničkou Wednesday z „Adams family“, nyní zaujala třetí místo. Druhou pozici si zachovala další várka Bílého lotosu (první řada byla výtečná) a do čela se dostal sice do češtiny dabovaný seriál, nicméně s anglickým jménem – The Last od Us. Sci-fi „Médium – The Peripheral“, minule třetí, zcela vypadlo stejně, jako například Andor (Star Wars) a Rick a Morty. Kupodivu Rod draka se drží, a to na desáté pozici.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.