KOMERČNÍ PREZENTACE – V současné době vybrat z nespočtu možností takovou televizi, aby byla kvalitní, přitom cenově přijatelná, není snadná záležitost. Jak tedy postupovat, chcete-li si pořídit televizi, která vám bude sloužit několik let, avšak nenecháte za ní půlku výplaty?

Několik tipů pro začátek

Vůbec první věcí, nad kterou byste se měli zamyslet, je velikost televize. Máte pro ni vytyčené konkrétní místo v obýváku, nebo může být velikost libovolná? Mějte také na mysli, že čím je televízie větší, tím dál od ní musíte sedět, abyste neviděli jednotlivé pixely, ale ucelený obraz, a stejně tak, abyste zbytečně nenamáhali své oči. Ideální poměr kvality a ceny představují 4K televizory, které slibují opravdu špičkový obraz, 8K televizory jsou zbytečně nákladné a pro většinu filmů a pořadů zatím nekompatibilní.

Skvělým místem, kde si vybrat co možná nejlepší televizor, je OK elektro, kde si na e-shopu můžete navolit několik filtrů, jakými jsou právě úhlopříčka nebo značka, a následně si vybrat některou z televizí. Pokud si však s výběrem nevíte rady, je možné navštívit některou z OK elektro prodejen a o pomoc poprosit některého ze zaměstnanců. Také by v dnešní době mělo být samozřejmostí připojení TV k internetu, díky kterému máte možnost sledovat Netflix, Disney, HBO či jakékoliv jiné streamovací platformy.

Jak ušetřit při nákupu televize

To, že se vám podaří zakoupit levný televizor, neznamená na první dobrou, že jste tím ušetřili. Zaměřit se totiž musíte i na energetickou třídu, kterou daný televizor má, čím blíže třídě A je, tím je úspornější, třída G je naopak nejméně úsporná, což znamená že provoz TV bude o něco nákladnější. Na škodu určitě nebude, ohlídáte-li si slevové akce vztahující se právě k televizím. Sjednocené jsou všechny na jednom místě, a to na Kaufinu, kde pravidelně dochází k aktualizaci aktuálních akčních letáku, díky kterým tak zákazníkům neuniknou slevy na televize, ale ani na doplňkový sortiment, jako jsou třeba stojánky nebo TV stolky.

Jestliže si objednáváte televizi na internetu, využijte nejen nabídek aktuálních akčních letáků, ale také cashbackových portálů. Díky tomu, že svůj nákup uskutečníte skrze cashbackový portál, se vám po uskutečnění platby vrátí určité procento vynaložených financí zpět na účet.

Jaké maličkosti mohou ovlivnit výběr televize?

Ovlivnit výběr vámi nejlepší televize mohou i další faktory. Jedním z nich je například konektorová výbava, tedy jaké druhy konektoru ke své televizi můžete připojit. Pokud si například chcete na flashce prohlížet fotky z dovolené, pak se vám bude v televizi hodit připojení USB. Stejně tak si před zakoupením zkontrolujte, zda se dají k vámi vybrané televizi připojit herní konzole, projektor, obvykle opatřený HDMI. Výhodou určitě bude i bezdrátová technologie Bluetooth, pomocí níž se například napojíte na svůj telefon. Užitečné taktéž bude, pokud si před finálním rozhodnutím pročtete recenze rozmístěné napříč internetem, a to zejména ty uživatelské.

Úvodní foto: unsplash.com, Wang John

Štítky