Programovou nabídku celoplošné pozemní televizní sítě 23 od 1. března rozšíří stanice Spektrum Home od společnosti AMC Networks International (AMCNI). Provozovatel podepsal dlouhodobou smlouvu o distribuci signálu s Českými Radiokomunikacemi (CRA).

Spektrum Home bude první televizí pro kutily, která bude dostupná celoplošně v českém DVB-T2 jako bezplatný kanál (FTA). Naladí ji tedy všichni diváci, kteří přijímají televizní signál terestricky z klasických vysílačů. „AMCNI a CRA podepsaly smlouvu, která stanoví, že televizní stanice Spektrum Home bude od 1. března 2023 vysílat prostřednictvím pozemní digitální distribuce (DVB-T2) v multiplexu 23, který pokrývá signálem 99 % domácností v České republice,“ uvedly dnes obě společnosti v oficiální tiskové zprávě. Ve stejné síti vysílá například hlavní kanál skupiny Nova a filmový kanál Nova Cinema.

„Český trh je pro nás v regionu CNE klíčový, proto je strategickým krokem zajistit naší stanici širší distribuci do stále většího počtu domácností. V této naší snaze je CRA skvělým partnerem, který nám umožní udělat další krok a otevřít nové okno v oblasti lifestylové zábavní televize,“ vysvětlil Levente Málnay B., výkonný viceprezident/ředitel společnosti AMCNI. Generální ředitel CRA Miloš Mastník uvítal vstup doposud placeného programu do volného pozemního vysílání. „Jsme potěšeni, že se pozemní digitální televizní vysílání rozšiřuje o další stanici, a to právě Spektrum Home, která byla dosud k dispozici pouze v placené distribuci. Je to dokladem síly a kvality pozemní digitální TV platformy, která je v Česku dostupná největšímu počtu domácností, a přitom všechny stanice nabízí divákům bezplatně,“ dodal Mastník.

Do českého DVB-T2 míří Spektrum Home Licenci získá příští týden

Stanice plánuje rozšíření záběru

Spektrum Home je lifestylová a zábavní stanice, která se soustředí na poskytování velkého výběru filmů, seriálů, inspirativních a relaxačních faktografických pořadů, jako jsou domácí kutilové, interiérový design, architektura, nemovitosti, cestování a zahradničení. Doplňuje tak řadu dalších oblíbených pořadů na toto téma, pocházejících z dílen největších distributorů jako jsou BBC, Fremantle nebo All3Media. Plánuje postupné rozšiřování programové skladby, která má být pestřejší, a průběžně chce přidávat nové žánry, včetně zábavného obsahu pro ženy a také oblíbených pořadů, jako jsou například Dům snů a Monty Don.

Kromě domácností, kde je již stanice dostupná, se Spektrum Home dostane do všech českých domácností, které přijímají televizní vysílání prostřednictvím pozemních DVB-T2 sítí, čímž se Spektrum Home zařadí mezi nejdostupnější a nejrozšířenější televizní stanice v České republice. V multiplexu 23 půjde o osmou televizní stanici po Nově, Nově Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe a Seznam TV. Síť šíří také rozhlasové programy Rádio Dechovka, Český Impuls a Ukrajinské rádio.