V letech 2020 a 2021, které byly výrazně ovlivněny opatřeními proti šíření covid-19, dosahovala sledovanost nevídaně vysokých hodnot. Loňský rok přinesl od tohoto trendu odklon.

Podle mediálního zastupitelství Atmedia, které na našem trhu zastupuje téměř 30 televizních stanic, se hodnoty v České republice, a také na Slovensku, vrátily na úroveň před pandemií.

TV sledovanost v roce 2022? Něco je (opět) špatně: ČT ohlásila drtivé vítězství

„Televizní sledovanost nejen v České republice vzrostla v letech 2020 a 2021 na rekordní hodnoty. Důvodem byla samozřejmě celosvětová pandemie covid-19 a s ní spojená opatření proti jejímu šíření. Sledování televize bylo jednou z nejčastějších aktivit, kterou lidé trávili doma čas,“ popisuje Pavel Müller, Head of Research & Marketing z Atmedie.

Z pohledu sledovanosti se rok 2022 vrátil do normálu a jak vidíte z grafiky, diváci loni strávili před obrazovkami v průměru 3 hodiny a 25 minut denně, což je jen o jednu minutu méně než v roce 2019.

Loňský rok rovněž potvrdil, že sledovanost v České republice je dlouhodobě stabilní a že v posledních deseti letech roste jen mírně. Srovnání s rokem 2012 představuje průměrný nárůst jen o 12 minut denně.

Štítky