Podívejte se na žebříček pořadů na videotékách zejména typu VoD, který je sestaven podle zájmu těch, kteří využívají programovou službu JustWatch. Zdroj: JustWatch

Mezi filmy se na první místo (z druhé pozice) dostala komediálně laděná sci-fi „Všechno, všude, najednou“ a americká hororová komedie Menu (The Menu), tudíž klesla na druhou příčku. Rozporuplná novinka „Černý panter: Wakanda nechť žije“ se ocitla na třetí pozici a teď už jasně potvrzený „nesmrtelný“ „Top gun: Maverick“ se stále drží na místě čtvrtém! Snímek „Na nože: Glass Onion“ z roku 2022 se propadl těsně před konec žebříčku a Avatar, který se minulý měsíc taktéž ocitl těsně před koncem, z něj vypadl úplně. Mimochodem termín vstupu nového Avatara na VoD zatím oficiálně oznámen nebyl.

Co se v Česku nejvíce streamuje? V lednu Menu a The Last of Us

Mezi seriály si první příčku udržel do češtiny dabovaný seriál s anglickým jménem „The Last od Us“ vysílaný na HBO Max, druhou pozici zaujal taktéž dabovaný vskutku vynikající Yellowstone (najdete ho na nedávno pro nás uvedené službě SkyShowtime) a novinka „1923“ patřící do stejné stáje („předehra“) byla na desátém místě žebříčku. Stále ještě „na bedně“ najdete fantasy novinku jménem Carnivale Row (Amazon).

Výborně se drží druhá řada „Bílého lotosu“ (první řada byla výtečná), která je na čtvrté pozici a z minulých žebříčků tu ještě například vidíte Wednesday z „Adams family“, která byla v prosinci 2022 jedničkou, v lednu 2023 zaujala třetí místo a nyní je sedmá. Zcela vypadly pořady jako sci-fi „Médium – The Peripheral“, Andor (Star Wars) či Rod draka.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.