Novou streamovací službu Canal+ plánuje v nejbližších týdnech uvést na trh satelitní operátor Skylink. Předplatit si ji bude moci kdokoli, podmínkou nebude využívání Skylinku.

Uvedení služby na trh potvrdil v rozhovoru pro server Parabola.cz manažer Skylinku Jaromír Glisník. „Připravujeme streamovací službu pod značkou CANAL+ která poskytne vedle atraktivní videotéky i přístup k našim televizním kanálům, tedy i k CANAL+ Sportu a CANAL+ Action,“ uvedl. Služba vznikne vedle již existující videotéky a streamovací služby Skylink Live TV a využije obsahového zázemí mateřské skupiny CANAL+, do které patří provozovatel Skylinku, společnost M7 Group. Skylink ji ovšem nabídne i dalším poskytovatelům placených televizních služeb jako možnost rozšíření jejich programového balíčku.

Skylink Live TV má novou vizáž Osobitost se změnila ve standard

CANAL+ je v domovské Francii známý exkluzivním sportovním a filmovým obsahem. Na něm by měla stavět i nová streamovací služba, u níž však zatím Skylink nesdělil ani cenu, ani žádné další podrobnosti. Přímo ve Francii provozuje skupina CANAL+ streamovací službu zaměřenou výhradně na seriály a snaží se přímo konkurovat Netflixu. Cenově se o něco dražší než Netflix, ale nabízí více lokálního obsahu. Na českém internetu se už objevila „rozestavěná“ stránka Canalplus.cz, která je zatím takřka bez obsahu, ale obsahuje hlavní kategorie pro obsah připravované streamovací služby: drama, komedie, dokumenty, akční, thriller, dobrodružné, krimi a obsah pro děti.

Majitelem domény Canalplus.cz je přímo francouzská skupina Canal+, která ji odkoupila od původního majitele v loňském roce. Samotná doména byla registrovaná již v roce 2019.

Základy budoucí streamovací služby jsou již vidět na stránce canalplus.cz, která není zaheslovaná (Screenshot: Jan Potůček, Televizniweb.cz)

Přihlašovací stránka do nové streamovací služby (Screenshot: Jan Potůček, Televizniweb.cz)