UVNITŘ MAPY POKRYTÍ – Divákům na Sokolovsku se díky novým dokrývačům zlepší příjem Přechodových sítí 11 a 12 s pozemním digitálním televizním vysíláním nové generace.

Další příhraniční oblast má vylepšené pokrytí signálem DVB-T2, tedy pozemní digitální televize nové generace. České Radiokomunikace (CRA) dnes dopoledne zahájily provoz dokrývačů Přechodových sítí 11 a 12 v Kraslicích na Sokolovsku. Oba multiplexy technicky provozují CRA, operátorem Přechodové sítě 11 je ale veřejnoprávní Česká televize. O zahájení vysílání z Kraslic informoval na svém účtu na Twitteru Marcel Procházka, ředitel regulace a strategie CRA.

K TÉMATU: CRA už mají kmitočty pro všechny plánované dokrývače DVB-T2, Česká televize získala 15 nových

„Právě jsme spustili vysílání dokrývačů DVB-T2 sítí v Kraslicích. Dokrývač DVB-T2 sítě ČT (pět programů ve full HD) vysílá na kanálu 26, dokrývač sítě Českých Radiokomunikací (18 programů v qHD) vysílá na kanálu 31,“ informoval Procházka. CRA již mají od Českého telekomunikačního úřadu přidělena individuální oprávnění ke kmitočtům pro všech 51 dokrývačů Přechodové sítě 12, Česká televize na přidělení některých kmitočtů stále čeká. Kavčí hory plánují pro DVB-T2 okolo 90 dokrývačů.

 

 

Štítky