UVNITŘ ZNĚNÍ LICENCE – Program bude vysílat na základě dřívější licence kanálu „Nalaďte se na DVB-T2“, který změní název na „Nalaďte se na digitální vysílání CRA“.

Po čtyřech měsících se vrátí do éteru informační televizní kanál Českých Radiokomunikací, který pod názvem „Nalaďte se na DVB-T2“ vysílal do listopadu loňského roku v Regionální síti 8. Ta pokrývala signálem DVB-T krajská města a jejich okolí. Nyní se program přejmenuje na „Nalaďte se na digitální vysílání CRA“ a bude vysílat celoplošně v multiplexu 23. Vyplývá to ze změny vysílací licence, kterou odsouhlasila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a již serveru Televizníweb.cz poskytl Marcel Procházka, ředitel sekce regulace CRA. Místo loga „DVB-T2 ověřeno“ bude program vysílat s logem CRA a kromě problematiky DVB-T2 se zaměří i na digitální rozhlas DAB+ a další služby v rámci terestrického vysílání.

„Předmětem informačního kanálu Nalaďte se na digitální vysílání CRA je poskytování a šíření základních informací o nových vysílacích standardech, o způsobech příjmu signálu pozemního digitálního vysílání a informací souvisejících s pozemním televizním a rozhlasovým vysíláním. Program společnosti CRA je primárně zaměřen na poskytování informací o vysílacím standardu DVB-T2, jenž budou převažovat nad informacemi o dalších nových standardech pozemního digitálního vysílání a službách elektronických komunikací. Součástí vysílání budou informace o televizních a rozhlasových programech, které budou vysílány prostřednictvím pozemních digitálních sítí, způsobu příjmu pozemního televizního a rozhlasového vysílání a specifikace celoplošného, regionálního a lokálního pozemního digitálního televizního a rozhlasového vysílání a informace o dalších službách elektronických komunikací. Informace budou rovněž šířeny prostřednictvím krátkých edukativní videospotů,“ stojí v pozměněné vysílací licenci kanálu.

CRA hodlají do vysílání zařazovat také obchodní sdělení týkající se výrobců, případně distributorů zařízení, jež jsou kompatibilní s novými standardy pozemního a rozhlasového vysílání a dalšími službami elektronických komunikací. Stanice tak bude informovat o digitálních rozhlasových přijímačích, které získají certifikaci „DAB+ ověřeno“, již udělují právě CRA. Certifikace televizních přijímačů kompatibilních s českými sítěmi DVB-T2/HEVC společnost ukončila ke konci loňského roku.

Nalaďte Se Na Digitální Vys… by Jan.Potucek