Ukrajinská veřejnoprávní televize Ukraine Public Broadcasting Company, zkráceně UA:PBC, je od včerejšího dne celosvětově dostupná pro chytré televizory Android TV a také pro HbbTV .

V nejbližší době se tyto programy objeví v nabídce televizorů Samsung a LG. Aplikace vytvořili čeští vývojáři Hybrid Company za podpory společnosti Kaltura a Mediawork. Aplikace jsou určené pro chytrá televizní zařízení a obsahují živé vysílání hlavní ukrajinské stanice Channel 1 pokrývající zejména živé zpravodajství a publicistiku. Stanice vysílá v ukrajinštině a je k dispozici bez omezení ve více než 175 zemích, zdarma, bez nutnosti registrace. Aplikace HbbTV je volně šiřitelná pro tuzemské i zahraniční vysílatele, kteří ji mohou zařadit do své nabídky „červeného tlačítka“.

„Situace na Ukrajině je kritická a když vidíte ukrajinské vysílače pod palbou, je jenom otázka času, jak dlouho bude televizní zpravodajství dostupné. Zároveň je tu spoustu lidí, kteří před válkou utekli a nemají zprávy z domova,“ popisuje záměr Lukáš Hnilička, generální ředitel společnosti Hybrid Company, která aplikace pro UA:PBC zdarma vyvinula. „Vytvoření a spuštění byla a je rychlá a spontánní akce. Zejména proces schválení bývá u provozovatelů platforem časově velmi náročná operace. Nicméně, se nám daří rekordně rychlea prioritně procházet všemi procesy, což člověka těší. Stejně tak, jako že infrastrukturním partnerem projektu se stala renomovaná americká společnost Kaltura,“ dodává Hnilička.

V případě zájmu volného využití aplikace HbbTV je možné ji stáhnout na adrese www.mihybrid.com/ukraine nebo se můžete obrátit na společnost Hybrid prostřednictvím
emailu support@mihybrid.com.

Štítky