Zcela nový vysílač pro digitální rozhlas DAB+ zprovoznila na vrchu Čerchov plzeňská společnost RTI cz, která na jihu a západu Čech a také v Praze provozuje vlastní sítě DAB+.

„Vysílač doplňuje jednofrekvenční síť vysílačů na kanálu 5B Plzeň – Sylván, Klatovy – Doubrava a Třebouňský vrch. Vysílač s identifikací TII 0104 se nachází v nadmořské výšce 1030m a s vyzářeným výkonem 1 kW na Čerchově podstatně posílil pokrytí v oblasti Domažlic, Kdyně, Horšovského Týna a Poběžovic,“ informoval výkonný ředitel RTI cz Roman Kropáček. Nová věž nahradila bývalý vysílač, který musel být demontován společně s někdejší vojenskou stavbou.

Z nového vysílače Domažlice – Čerchov je možné naladit digitální rozhlasovou síť RTI cz
s nabídkou rozhlasových stanic Český rozhlas Karlovy Vary, DAB Plus Top 40, Rádio Proglas, Rádio 7, Rádio BEAT, Rádio 1, Signál Rádio a Rádio Ukrajina. Jde o jedenáctý vysílač sítě RTI cz DAB a podle Kropáčka není rozhodně posledním. „Naše společnost plánuje v letošní roce dokrýt signálem digitálního rozhlasu další lokality a nabídnout tak posluchačům kvalitní příjem a zajímavou programovou nabídku,“ dodal Kropáček. Lokalitu využívá pro šíření televizního signálu také celoplošný multiplex 24 provozovaný společností Digital Broadcasting.

Roman Kropáček (RTI cz): Přístup českých ministerstev k rozhlasové digitalizaci je strašně laxní