Set-top top box Ferguson Ariva T760i pro příjem volných kanálů úspěšně prošel, s firmwarem označeným jako „V1.3B6“, ověřovacím provozem na zemském DVB-T2.

Může tak používat logo Českých Radiokomunikací „DVB-T2 ověřeno“. Ferguson na našem trhu nabízí například Fbox 3 TV, model Ariva T760 je však prvním u CRA certifikovaným přijímačem značky.

ČTĚTE TAKÉ: Přehled certifikovaných set-top boxů pro české DVB-T2/HEVC

Zabudovány jsou tunery DVB-T a DVB-T2/HEVC a podporován je příjem v maximálním rozlišení 1080p (Full HD). Je schopen dekódovat zvuk v několika audio systémech, včetně Dolby Digital Plus a prostorového zvuku typu 5.1. K dispozici je nahrávání a přehrávání živého televizního vysílání s časovým zpožděním, tzv. TimeShift.

Set-top top box je postaven na čipové sadě ALI M3626, přijde na 855 Kč a je vybaven jak HDMI, tak SCART. Navíc pak ještě rozhraním RJ-45 pro připojení do domácí sítě, resp. k internetu. Využít tak můžete například aplikace pro YouTube, počasí, čtečku RSS či Google Maps. Pokud nemáte k dispozici kabelové připojení, nabízí výrobce možnost dokoupení externího USB Wi-Fi adaptéru.

Ferguson Ariva T760i má rozměry 170 x 35 x 110 mm a maximální spotřebu za provozu 12 W. V pohotovostním režimu si řekne o asi 0,5 W.

Štítky