Společnost JOJ Group, resp. Slovenská produkčná, oznámila rozšíření svého portfolia v České republice. Koupila Československou filmovou společnost.

Stanice patřící Československé filmové společnosti (CFS), tedy CS Film, CS mini, Kinosvět, Horor Film a nejnovější z nich, War TV, plus on-line videoportál Film popular, přebírá v podobě stoprocentního podílu Slovenská produkčná, a. s. Ta vlastní několik firem, které jsou držiteli licencí televizních stanic celé JOJ Group.

„Jsme rádi, že do našeho portfolia přibudou další etablované televizní stanice. Rozšíříme tak svou nabídku o zajímavé programy, které oslovují stabilní cílové skupiny diváků v České i Slovenské republice. Těšíme se na rozvoj těchto stanic,“ říká Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group a manažer pro český televizní trh.

K TÉMATU: Jaké je volné a placené HbbTV na stanici Kinosvět

Placené televizní stanice CFS společně s volným (FTA) kanálem Kinosvět mají podle ATO – Nielsen Admosphere dosah asi 260 000 diváků (CS, 15+, 4. čtvrt. 2018). FTA stanice Kinosvět pokrývá v Česku okolo 85 % populace.

„Během patnácti let se nám podařilo vybudovat firmu s portfoliem televizních kanálů, které si našly jasné a stabilní místo na trhu, za což náleží můj dík především všem zaměstnancům, mému společníkovi Janu Jurkovi a našim rodinám. Jsme potěšeni, že se podařilo najít strategického partnera, který bude firmu podporovat v jejím dalším růstu a přeji novému budoucímu majiteli mnoho úspěchů.“ Uvádí Leoš Pohl, jednatel a majoritní společník Československé filmové společnosti, s. r. o.

Distribuce bude, stejně jako doposud, realizována prostřednictvím českých i slovenských operátorů. JOJ Group plánuje další investice do akvizicí a techniky. Dokončení nákupu je však podmíněné získáním potřebného souhlasu od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Štítky