Valentova společnost Our Media má již podíl v regionálních stanicích TV Praha, TV Brno 1 a TV Slovácko. Kromě Parlamentních listů provozuje řadu dalších webů.

Poloviční podíl v Regionální televizi CZ, celoplošném programu zaměřeném regionální zpravodajství a publicistiku, získají podnikatel a senátor Ivo Valenta a mediální magnát Michal Voráček. Z toho třicetiprocentní podíl bude mít jejich společná firma Our Media, jež je vydavatelem webu Parlamentní listy a spolumajitelem regionálních TV Praha a TV Brno 1, a dvacetiprocentní Valentova kyperská společnost World Capital Ventures. Převod již schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která o tom informovala v dnešní tiskové zprávě.

Druhou polovinu v Regionální televizi CZ bude nadále kontrolovat dosavadní majitelka a ředitelka stanice Eva Stejskalová, která se již loni dohodla na vstupu vydavatelství Vltava Labe Media, z něhož však později sešlo. „Do portfolia Our Media již spadá několik regionálních televizí, našich partnerů, a také řada serverů zaměřených na regionální zpravodajství, takže tato varianta se pro nás stala logickou volbou poté, co jsme se nedohodli s VLM,“ uvedla Stejskalová podle serveru MediaGuru.cz. Sama zůstává v manažerské struktuře mediální skupiny Our Media, což potvrdil i Michal Voráček.

„S Regionálnítelevizí.cz máme velmi zajímavé rozvojové plány a jsme rádi, že Eva Stejskalová zůstane akcionářkou a posílí tým naší skupiny,“ řekl Voráček. Regionální televize CZ vysílá celoplošně zpravodajské a publicistické bloky menších regionálních a městských televizí. Naladit ji lze pozemní cestou v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, která pokrývá všechna krajská města a jejich okolí a je dostupná více než polovině diváků v České republice, dále na satelitu a v nabídce vybraných kabelových společností. Regionální televize CZ vysílá také přes internet.

Štítky