První antivirus pro Smart TV s operačním systémem Android TV představila v pondělí na barcelonském Mobile World Congressu společnost ESET.

Krátce po uvedení prvního antiviru pro chytré televizory pracující na platformě Android TV, s nímž v pondělí přišla společnost ESET, oznámily vývoj podobných aplikací další známí bezpečnostní firmy. Největší světový producent antivirů, původně česká společnost Avast, demonstrovala rovněž na barcelonském Mobile World Congressu svoji bezpečnostní platformu Smart Life, která se zaměřuje na oblast všech zařízení Internetu věcí. Její součástí má být i ochrana chytrých televizorů, kterou Avast plánuje řešit přes routery a neměla by být tudíž závislá na operačním systému televizoru.

K TÉMATU: ESET dnes uvedl první speciální antivirový program pro televizory

Naopak bezpečnostní řešení šité na míru výhradně vlastním chytrým televizorům v Barceloně představila společnost Samsung. Ve spolupráci s antivirovou společností McAfee vyvinula první antivirus pro operační systém Tizen, který bude rovnou součástí všech nových televizorů. Divák si ji tedy nebude muset dodatečně instalovat a zprovoznit, jako je tomu u aplikace ESET Smart TV Security nebo chystaného řešení od Avastu. McAfee svoji aplikace představila již loni, tehdy však jen pro americký a korejský trh. Nyní ji plánuje dodávat se svými televizory po celém světě.

Štítky