Programová nabídka freenet TV obsahuje zhruba dvacítku stanic v HD rozlišení, dalších zhruba dvacet veřejnoprávních programů ve vysokém rozlišení vysílá v DVB-T2 volně.

Počet zákazníků německé placené programové nabídky freenet TV v pozemních sítích DVB-T2 dosáhl tento týden magického čísla milion. Oznámil to provozovatel platformy, společnost Media Broadcast. Operátor původně očekával miliontého zákazníka až koncem letošního prvního pololetí. Poskytovatel freenet TV tak dosáhl významné hranice ani ne po roce provozu, platforma totiž startovala loni 29. března. Jubilejním miliontým předplatitelem freenet TV je Michael Klahr, který od poskytovatele služby získal Ultra HD televizor Samsung o úhlopříčce 55“.

K TÉMATU: Komerční televize v Německu zakódovaly signál DVB-T2, v první vlně si je předplatilo 500 tisíc domácností

Freenet TV nedávno spustila i satelitní verzi pro diváky, kteří nejsou v dosahu signálu pozemních sítí DVB-T2. Veřejnoprávní programy ZDF, ARD a několik regionálních stanic vysílají v DVB-T2 volně. Také tyto stanice jsou šířeny ve vysokém rozlišení obrazu. Jen minimum německých televizí vysílá v DVB-T2 ve standardním rozlišení obrazu. Německo obecně pojalo přechod na DVB-T2 jako zavedení pozemního televizního vysílání v HD kvalitě.

Štítky