UVNITŘ TABULKA – V první vlně se dokrytí signálem DVB-T2 dočkají diváci ve středních Čechách, na Šumavě, v Jeseníkách, Beskydech, severních Čechách a na jižní Moravě.

Individuální oprávnění pro první skupinu dokrývačů Přechodové sítě 13, jež šíří pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2, získala od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) společnost Digital Broadcasting. Zároveň obdržela také individuální oprávnění pro hlavní středočeský vysílač Benešov – Kozmice, na který budou navazovat některé ze středočeských vysílačů vysílajících na kanále 24. Jde o Beroun, Kutnou Horu a Příbram. V severních Čechách může Digital Broadcasting spustit dokrývače v Litoměřicích a Varnsdorfu, v západních Čechách v Klatovech a Prachaticích.

K TÉMATU: České Radiokomunikace získaly 17 dokrývačů pro DVB-T2 Přechodovou síť 12

Severovýchodní Čechy může Přechodová síť 13 dokrýt v Trutnově a Náchodě, severní Moravu v Šumperku a Jeseníku, kde budou stejně jako multiplexu 4 fungovat hned dva dokrývače na Studničním vrchu a Zlatém chlumu. V Beskydech může operátor spustit dokrývač na Lysé hoře a na jihu Moravy v Blansku a Vyškově. Již dříve Digital Broadcasting zahájil vysílání z prvního dokrývače Přechodové sítě 13 v Bruntále. Celkově bude mít přechodový multiplex této společnosti 32 dokrývačů, které budou kopírovat sekundární síť vysílačů malého výkonu u celoplošného multiplexu 4. Termíny spouštění jednotlivých dokrývačů operátor nesdělil.

 

Štítky