Obě rozhlasové stanice, které se v polovině roku staly součástí mediálního domu Seznam.cz, rozšiřují své programové schéma. V budoucnu by ho měla obohatit i publicistika.

V Classic Praha se zpravodajství přizpůsobené posluchačům (více kulturních témat) začalo vysílat 5. listopadu a relace během pracovních dnů zaznívají vždy v celou hodinu, a to od 7:00 do 18:00 hodin.

Expres FM nabízí pravidelné živé zpravodajské bloky každou hodinu a během všedních dnů jde o dobu mezi 7:00 a 19:00. Bloky trvají dvě až tři minuty a hlavních zpravodajských přehledů dne se posluchači dočkají zpravidla ve 12:00 a v 17:00 hod.

ČTĚTE TAKÉ: Seznam.cz si po televizi pořídil i rádia, chce podpořit DAB+

Jde o první krok obsahového propojení s novým spolumajitelem obou pražských stanic a Pierre Beneš, jeden z jednatelů obou rádií, to komentoval slovy: „Žijeme v době, která je plná tendenčních a pokroucených zpráv. Proto považujeme za důležité tvořit poctivou žurnalistiku bez dezinformací, ovlivňování či jiných zatížení. Klademe si za cíl přispět do veřejné diskuze vyváženou a co možná nejvíc objektivní žurnalistikou.“

Společnost Voice of Prague, s. r. o., vznikla na podzim roku 2013 a je majitelem společností 4S Production, a. s., a RKR, s. r. o., které provozují (a jsou držiteli vysílacích licencí) stanice Classic Praha a Expres FM. Od června roku 2018 vlastní majoritní většinu mediální skupina Seznam.cz, minoritní část zůstává v rukou původního majitele Voice of Prague Petra Stuchlíka.

Štítky