Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila licenci k provozování regionálního zemského digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů.

Stanici má, podle žádosti o licenci ze dne 4. října 2018, provozovat Odštěpný závod FBC Media, s. r. o. a jak jsme vás už informovali, logo kanálu se také objevilo v Regionální síti 7, kterou provozuje Progress Digital. Tato síť má však před sebou poměrně krátkou budoucnost. Individuální oprávnění pro využívání kmitočtů, která již nebudou prodloužena, jí totiž vyprší 30. června 2019.

K TÉMATU:

RRTV udělila stanici Galerie licenci na obvyklých dvanáct let za následujících podmínek, citujeme: „základní programová specifikace: Teleshoppingový program; časový rozsah vysílání: 24 hodin denně; územní rozsah vysílání: Regionální vysílací síť 7…“

Rada také na svém 18. zasedání zahájila správní řízení o odnětí licence se společností AMC Networks Central Europe, s. r. o., neboť provozovatel nezahájil vysílání stanic Sport4 Czechia and Slovakia, Sundance TV FR a SportM ve lhůtě do 360 dnů od nabytí právní moci rozhodnutí o udělení licence.

Štítky