Program bude fungovat dva týdny a posluchači ho naladí v pozemním digitálním vysílání DAB+, na internetu a v další digitální distribuci. Odstartuje 10. května.

Speciální sportovní stanici Radiožurnál Sport spustí k mistrovství světa v hokeji veřejnoprávní Český rozhlas. Naváže tak na loňský projekt Radiožurnálu Olympijského speciálu, přičemž sportovní kanál bude vysílat pouze po dobu šampionátu a poté se odmlčí. „Bude to speciální sportovní kanál, vysílaný v systému DAB+, přes internet a podobně. Vyzkoušeli jsme si to už s olympijským speciálem v loňském roce, letos tento projekt vzkřísíme. Nebudeme se věnovat jen hokeji, ale také fotbalové lize a dalším sportům,“ přiblížil v rozhovoru pro server Info.cz generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Stanice bude vysílat po dobu 14 dní, poté ji rozhlas opět vypne. ČRo by podle Zavorala rád provozoval stálý sportovní kanál, tento projekt ale brzdí nedostatek financí. Generální ředitel rozhlasu si také není podle svých slov jistý, zda by takový program dokázal udržet pozornost posluchačů v mezidobí mezi velkými sportovními akcemi. Se speciálními stanicemi, které vysílají dočasně, má naopak rozhlas bohaté zkušenosti. Oblíbeným projektem v tomto duchu je například Rádio Retro.

Štítky