Operátor ke změně přikročil z důvodu plánovaného rozšíření programové nabídky, uvedl server Český rozhlas Digitální rádio.

Čtyři komerční televize, které dosud vysílaly v Přechodové síti 13 pro pozemní digitální vysílání nové generace DVB-T2 ve Full HD rozlišení, ve čtvrtek 18. července snížily své rozlišení na standardní (960 x 540p). Informoval o tom server Český rozhlas Digitální rádio, jemuž tuto informaci potvrdil Radim Pařízek, majitel společnosti Digital Broadcasting, jež je provozovatelem Přechodové sítě 13. Změna rozlišení se dotkla celoplošných programů Prima Comedy Central a Joj Family a také regionálních televizí V1 a Polar. Jejich rozlišení je nyní stejné jako rozlišení komerčních stanic v Přechodové síti 12 provozované Českými Radiokomunikacemi.

„V přechodovém multiplexu jsme potřebovali vytvořit další datovou kapacitu, takže jsme neměli jinou možnost. Rozšíření nabídky připravujeme, ale vzhledem ke konkurenci bych ještě nechtěl upřesňovat, o koho konkrétně půjde, případně zdali bude nových programů více,“ citoval Pařízka Český rozhlas Digitální rádio. Přechodová síť 13 slouží pro souběžné vysílání programů z celoplošného multiplexu 4, případně Regionální sítě 7, v novém standardu DVB-T2. Po vypnutí multiplexu 4, k němuž dojde mezi lednem a květnem příštího roku, se Přechodová sít 13 změní na finální multiplex 24 a změní také vysílací kmitočty.

Štítky