Míří na nás vlna set-top boxů pro DVB-T2 s univerzálním, resp. s „univerzálnějším“ dálkovým ovladačem à la Di-Way Pro-2020. Tento ale nabízí ještě o něco víc…

Dálkový ovladač vedle řízení samotného set-top boxu zvládne zapnout a vypnout televizor a mimo jiné také upravit hlasitost. Na čelní straně přístroje za 790 Kč pak vedle rozhraní USB najdete i dosti neobvyklou věc – tlačítko Menu a kurzorový kříž s OK uprostřed, což se v nejlevnějším segmentu nevidí.

K TÉMATU: Set-top box Di-Way Pro-2020 DVB-T2 HEVC vyniká především učícím se dálkovým ovladačem

Napájecí zdroj je externí a vedle jeho konektoru je vidět i RJ-45 pro připojení ethernetového kabelu. Na internet se však můžete připojit i přes dokoupitelnou Wi-Fi a poté máte mít k dispozici dvě aplikace – čtečku RSS zpráv a přehled počasí.

Výrobce označuje MC720 jako „USB videorecorder & Multimedia Player“. V prvním případě má zvládat nahrávání jednoho pořadu a sledování dalšího z téhož multiplexu, u druhé funkce pak přehrávání multimédií přes USB (pouze). Jak vidíte z fotografií výše, včetně té úvodní, máme tu dvě trochu odlišná provedení, takže se nechme překvapit, jak vlastně set-top box ve skutečnosti vypadá. Zjistit se to zatím nepodařilo.

Vedle zmiňovaného přístroje se začal prodávat i Mascom MC751, nástupce modelu Mascom MC750 (test zde), který je už proveden v tradičním duchu. Samozřejmostí je česká a slovenská lokalizace, nahrávání či třeba EPG.

Mascom MC751 je ke koupi za 799 Kč a nabízí klasický set-top boxový ovladač a také klasický čelní panel. Zdroj je opět externí.

Štítky