Důvodem pro odvolání ředitele odboru komunikace byla špatná příprava náměstka ministra průmyslu a obchodu Lubomíra Bokštefla na online rozhovor se čtenáři serveru Aktuálně.cz.

Okamžité odvolání Romana Proroka z funkce ředitele odboru komunikace ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) oznámil šéf resortu Jan Mládek. Prorokovi vyčítá, že neposkytl dostatečnou mediální přípravu a podporu náměstkovi Lubomíru Bokšteflovi, který v online rozhovoru se čtenáři zpravodajského serveru Aktuálně.cz uvedl, že pokud chtějí stejně výhodné mobilní tarify jako v Polsku, mají se přestěhovat do Polska. Sám Bokštefl si za tento výrok vysloužil od ministra důtku.

Roman Prorok působil ve funkci ředitele odboru komunikace MPO od začátku loňského roku. V kompetenci jeho odboru měla být i státní informační kampaň k přechodu na nový typ zemského digitálního televizního vysílání DVB-T2. Ministerstvo na tuto kampaň vyčlenilo částku 300 milionů korun, pro letošní rok se počítalo se sumou 20 milionů Kč. Kdo Proroka ve funkci nahradí, ministr Mládek zatím nesdělil.

Štítky