Změny se týkají především Přechodové sítě 13, která se rozšířila do čtyř nových lokalit, ale také programové nabídky Přechodové sítě 12.

Nové mapy pokrytí čtyř aktuálně spuštěných vysílačů Přechodové sítě 13 pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2, ale i technické parametry těchto vysílačů a aktualizovanou programovou nabídku multiplexu zveřejnil ve své databázi Televizníweb.cz. Z map pokrytí se aktualizace týká doplnění vysílačů České Budějovice – Kleť, Rakovník – Louštín, Plzeň – vodárna a Hlubočec – Hůrka. Ve výčtu šířených programů přibyly stanice Prima Comedy Central HD a brněnská bTV. Aktuální je také celková mapa pokrytí Přechodové sítě 13, jejíž signál nyní může přijímat 85 procent obyvatel České republiky (dosud to bylo 74 procent populace).

K TÉMATU: DVB-T2 opět rozšiřuje pokrytí, multiplex Digital Broadcasting může naladit již 85 % diváků

U map pokrytí Přechodové sítě 12 provozované Českými Radiokomunikacemi redakce odstranila loga programů ČT Déčko, ČT art a Óčko Expres, které byly nahrazeny novými programy Televize Seznam a Prima Krimi. Databáze map pokrytí veřejnoprávní Přechodové sítě 11 České televize zůstává beze změn.

Štítky