Produkt maďarské společnosti Alcor Digital, který minulý rok úspěšně prošel testováním u Českých Radiokomunikací, a získal tak právo užívat logo „DVB-T2 ověřeno“, by se mohl zanedlouho prodávat.

Certifikát byl udělen přístroji s firmwarem označeným jako „6271651“ koncem července 2018, ověřené bližší údaje o set-top boxu, který dlouhou dobu na stránkách výrobce chyběl, se podařilo získat až nyní společně s jeho fotografií.

K TÉMATU: Sencor certifikoval další televizory, Antex nový set-top box a CRA upravují stránky „DVB-T2 ověřeno“

Novinka nabízí jak nahrávání, tak ethernetový konektor RJ-45 pro připojení na internet. Vedle toho je zabudováno USB 2.0, digitální koaxiální audio výstup, SCART a HDMI 1.4. Video výstup jde od 480i, přes 576p až do maximálních 1080p, 60Hz. Jak vidíte ve fotogalerii, k dispozici je také anténní vstup a výstup. Co se týče zabudovaných aplikací, bližší informace jsem nezjistil, stránky v angličtině pracují jen omezeně.

Alcor HDT-4900 si poradí i s přehráváním multimédií ve formátech MP3, JPEG, BMP, AVI a MKV. Přijímač má rozměry 168 x 38 x 95 mm, maximální spotřeba je 8 wattů, spotřeba v pohotovostním režimu pak <0,5 W.

Štítky