Půjde o první televizní vysílač v Pardubickém kraji, který ukončí vysílání ve standardu DVB-T. Okamžitě po vypnutí začne na stejném kanálu 43 šířit programy ČT v novém standardu DVB-T2.

O víc než tři měsíce dříve, než původně deklarovala, ukončí Česká televize pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T z televizního dokrývače Králíky – Suchý vrch. „Původně stanovené datum pro oblast Králíků, 30. dubna 2020, bylo nahrazeno dřívějším termínem 7. ledna 2020 a oblast Králíků tak byla připojena k druhé vlně přechodu,“ uvedla ČT na svém webu www.digict.cz věnovaném přechodu na DVB-T2. Králíky tak přeladí vysílání ČT na nový standard ve stejném dni jako hlavní vysílač Trutnov – Černá hora pro Královéhradecký kraj a Mezivrata – Votice pro jižní část Středočeského kraje a severní část Jihočeského kraje.

Diváci z Králík a okolí nově naladí programy ČT ve standardu DVB-T2 a vysokém rozlišení Full HD na stejné kanálu 43 jako doposud, budou k tomu ale potřebovat set-top box nebo televizor DVB-T2/HEVC. Bytové domy, které využívají společné televizní antény, si musí zajistit úpravu těchto antén u specializovaných servisních firem. Podrobnější termíny přechodu na vysílání DVB-T2 pro Pardubický kraj, které se týkají všech celoplošných sítí DVB-T2 a všech pozemně šířených celostátních programů, naleznete na státním informačním webu Televizezadarmo.cz.

Štítky