O pokojových anténách bylo napsáno již mnoho a jednalo se většinou se o antény aktivní, od výrobců, kteří s anténní technikou nemají co společného.

Toto je výjimka. Tuto anténu vyrobila firma TechniSat, alespoň je to uvedeno na štítku antény na zadní stěně. Výrobek je to na první pohled zajímavý a anténa se dá provozovat jak s vestavěným zesilovačem, nebo bez zesílení. Má to ale jeden háček. Tato anténa nesplňuje svůj účel, především v přízemních bytech, ať se snažíte, jak chcete. Zajímalo mě, jak asi funguje v pasivním režimu, v lepších příjmových podmínkách, bohužel, výsledek nebyl o moc lepší než v bytech přízemních.

Tento typ nelze zakoupit, je možné pořídit podobné u autorizovaných prodejců anténní techniky. Oproti jiným je tento výrobek mechanicky dobře provedený a je určen i pro pásmo VHF. Na jednom plošném spoji je umístěn předzesilovač s horní a dolní propustí, avšak cívky bez stínění, jako celý plošný spoj.

Anténa je docela hezká a nehyzdí zákoutí s televizním přijímačem, je dobrá jako interiérový doplněk. Ale to je asi tak všechno, co se od ní dá očekávat…

Štítky