Britská legenda známá také pod zkratkou B&W, dodala k tomuto překvapivě levnému přístroji audio systém začleněný do tenké reproduktorové lišty doplněný o oddělený basový subsystém.

Lišta je osazena širokopásmovými a výškovými reproduktory, basový je pak na zadní straně a vidíte ho ve fotogalerii níže. Skládat by se opět měl z jednoho aktivního reproduktoru a dvou pasivních ozvučnic. Lišta, která je součástí televizoru, je pokryta speciální tkaninou dánské společnosti Kvadrat známou mimo jiné už z televizoru Philips 55OLED90 (podívejte se na test…). Celkový výkon zesilovače je 50 wattů a zvládá jak běžné formáty Dolby Digital, tak prostorové ozvučení Dolby Atmos.

K TÉMATU: IFA 2019 – TP Vision opět s Bowers& Wilkins aneb přicházejí Philips OLED+934 a Philips OLED+984

LCD televizor s kompletním tunerovým osazením, včetně DVB-T2/HEVC, má zabudován osvědčený obrazový procesor P5 druhé generace s osmibitovým zpracováním doplněným o technologii FRC (Frame Rate Control) dovolující barevnost zvýšit díky jejímu odvození od sousedních odstínů. Jak říká výrobce v tiskové zprávě „…výsledkem je desetibitové rozlišení, které vyžadují formáty vysokého dynamického kontrastu HDR“. Obsah s touto technologií pak televizor zvládá v systémech HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision.

Konektorová výbava zahrnující mimo jiné čtveřici HDMI a dvě rozhraní USB má i výstup na sluchátka, využít by za tímto účelem mělo ale jít i Bluetooth (poznámka redakce: to by bylo po dlouhé době poprvé, protože zatím televizory Philips Bluetooth Audio neměly).

Philips 55PUS8804 s operačním systémem Android TV, třístranným Ambilightem a řadou tuzemských aplikací, jako například HBO GO, Lepší.TV, Mall TV, Pohádky.cz, Sledovani.TV či Voyo, přijde na 24.990 Kč a je určen pro menší prodejce. Díky Android TV 8 je podoba nabídek na domácí stránce (Home) upravitelná, takže můžete ikony, nebo celé lišty, přesouvat a mazat.