Na poslední den tohoto poněkud svého roku jsme si nechali něco atypičtějšího a i když nejde o přijímač nového televizního vysílání DVB-T2, třeba se vám k němu hodí jedno alespoň papírově hodně vyspělé multimediální centrum s řadou aplikací.

Pokud jste už zařízení na příjem nového českého DVB-T2, ale multimediální kompatibilita vašeho set-top boxu či televizoru (nebo obojího) není taková, jakou jste si představovali, možná se vám hodí doplněk v podobě multimediálního centra zvládajícího video VP9 až do rozlišení Ultra HD (8K) a do 24 sn./s. Dokonce z obsahu s vysokým dynamickým rozsahem HDR (High Dynamic Range) podporuje hned tři systémy: HDR10, HDR10+ a britsko-japonské HLG.

ČTĚTE TAKÉ: Set-top box RGB.vision ATV-598Max má nejen DVB-T2, ale i Android TV a Wi-Fi ac

Tesla MediaBox X900 Pro – domovská nabídka (Home).

MediaBox X900 Pro je založen na čtyřjádrovém, 64bitovém procesoru ARM Cortex A-55 doplněném o grafiku Mali-G31 MP2 a dále o 4 GB RAM a 32 GB interní paměti. Vše obsluhuje operační systém Android 9 s přístupem na tržiště aplikací Google Store. Výrobce uvádí, že „podporuje většinu vašich oblíbených aplikací dostupných na Google Play jako např. iVysílání (archiv České televize), Skylink Live TV, Voyo (TV Nova), O2TV/O2TV Sport, Horizon Go, HBO GO, iPrima (Prima TV), Televize Seznam nebo YouTube.“

Tesla MediaBox X900 Pro s dálkovým ovladačem.

Tím neméně důležitým je HDMI 2.1, USB 3.0, gigabitové připojení do lokální sítě LAN (RJ-45), optický digitální audio výstup a také Wi-Fi ve standardu až 802.11 ac s 5,0 GHz. V ceně 3289 Kč dostanete dálkový ovladač typu AirMouse (gyroskopický).