Její AlzaExpres tak nyní vyráží za zákazníky do regionů, které zatím nezavážel a firma připravila i závoz do druhého dne za zvýhodněnou cenu.

Přepravní služba AlzaExpres rozšiřuje počet lokality se závozem nadrozměrného zboží. Nově bude zajíždět i do těch regionů, kde právě dochází k přechodu na nový pozemní vysílací standard DVB-T2/HEVC. Firma tak reaguje na zvýšenou poptávku po doručení a instalaci televizorů a jen v Praze a ve Středočeském kraji, kde vypínání stávajícího DVB-T začalo, vzrostly v závěru roku prodeje TV o 83 %. První zákazníci, kteří mohou specializované závozy využívat, jsou z Královehradeckého kraje. Pro doručení nejen rozměrných televizorů, ale i XXL spotřebičů (pračky, lednice…) firma prozatím vyhradila tři vozy. Kapacitu však bude operativně navyšovat podle zájmu.

„K dalšímu rozšíření naší dopravy i mimo zavedené regiony nás inspiroval obrovský zájem zákazníků o koupi nového televizoru v souvislosti s přechodem na nový vysílací standard. Jen za 4. čtvrtletí, kdy vypínání signálu v Čechách začalo, rostly na Alze prodeje televizorů o 83 %. Ještě více se však zvýšila poptávka po doručení a instalaci velkých televizorů v místě bydliště – až o 160 %. Podobný zájem jako v první vlně očekáváme i v dalších částech země podle toho, jak se bude blížit termín vypínání dosavadního signálu,“ říká Tomáš Anděl, strategický ředitel provozu Alza.cz.

Specializované závozy budou pokračovat až do ukončení přechodu na DVB-T2, a to v několika vlnách:

  • 19.1.2020 Středočeský kraj + Královehradecký kraj
  • 20.1. – 2.2.2020 Ústecký kraj
  • 27.1. – 16.2.2020 Plzeňský + Jihočeský kraj
  • 17.2. – 1.3.2020 Liberecký kraj
  • 23.3. – 5.4. 2020 Jihomoravský kraj

V tomto režimu bude Alza.cz schopna doručovat zboží již do druhého dne od objednání, a to za cenu 349 Kč. Ta bude zahrnovat nejen doručení televizoru či spotřebiče, ale i výnos do patra a v případě zájmu i odvoz obalového materiálu.

Štítky