Státní informační web k druhé televizní digitalizaci umožňuje obcím stáhnout si letáky se základními informacemi pro občany, které lze využít jak elektronicky, tak třeba na nástěnkách.

Letáky s termíny vypínání všech čtyř celoplošných sítí pro pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2 pro jednotlivé kraje České republiky zveřejnil státní informační web k druhé televizní digitalizaci Televizezadarmo.cz. Stránky provozované ministerstvem průmyslu a obchodu zároveň zřídili speciální sekci „Pro obce“, v níž je k dispozici mediální balíček nejen s těmito informačními letáky, ale také se základními otázky a odpověďmi k přechodu na DVB-T2, bannery pro odkazování na státní informační web, video a audio spotem o druhé televizní digitalizaci. Radnice obcí je mohou vyvěsit na své vlastní internetové stránky.

Jednotlivé krajské letáky s termíny vypínání DVB-T a zapínání DVB-T2 jsou k dispozici také v detailech krajů na interaktivní mapě České republiky, již Televizezadarmo.cz nabízí na své hlavní stránce. Ministerstvo průmyslu a obchodu letáky rovněž nabídne přímo obcím a krajům a využije pro jejich distribuci Asociaci krajů ČR a Sdružení měst a obcí.

Štítky