LG Electronics rozšiřuje svou nabídku aplikací streamovacích služeb dostupných i pro české zájemce. A to nejen na letošní modely…

Televizory LG z roku 2019 už podporují Apple AirPlay2 a jde o funkci dovolující zrcadlit obsah z iPhonu, iPadu nebo Macu přímo do TV. Podporována je rovněž technologie Apple HomeKit umožňující ovládat televizor pomocí aplikace prostřednictvím už zmiňovaných zařízení. Nyní přicházejí i aplikace pro Apple TV a Apple TV+ a momentálně jsou dostupné ve více než 80 zemích, včetně Česka a Slovenska.

ČTĚTE TAKÉ: LG rozšiřuje televizory o služby Applu

Mezi lákadla této nové streamingové služby patří zejména pořady Apple Originals (např. See) a prémiová varianta předplatného zahrnuje jak on-line, tak i off-line provoz, jako obvykle vždy bez reklam. Díky aplikaci pro LG TV je také možné získat přístup ke knihovně videí iTunes.

Apple TV je nyní k dispozici na všech televizorech LG OLED z roku 2019 a na přístrojích typu Nano Cell (LCD, série SM8X a SM9X). Koncem měsíce února slibuje LG dostupnost i na vybraných UHD (4K) televizorech řad UM6X a UM7X.

Co se týče letošních modelů, tedy kolekce 2020/2021, mají být aplikace Apple TV a Apple TV+ k dispozici hned při jejich uvedení na trh a modely 2018 ji mají získat koncem tohoto roku prostřednictvím bezplatné aktualizace firmwaru.

Štítky