Na dopoledním semináři v plzeňském Sitportu vystoupí náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko, Marcel Procházka a Anna Tůmová z CRA a Dušan Matys z Asociace krajů ČR.

Další krajskou roadshow, na níž chtějí odpovědět na otázky spojené z přechodem na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2, uspořádají příští úterý 18. února v Plzni České Radiokomunikace (CRA) ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu. Tříhodinovou dopolední akci pro starosty a primátory zahájí proslov náměstka ministra průmyslu a obchodu Petra Očka, do jehož gesce televizní digitalizace spadá. Marketingová ředitelka CRA Anna Tůmová poté promluví o komunikační podpoře CRA druhé televizní digitalizaci, aktuální informovanosti a vybavenosti domácností novými televizními přijímači.

Dušan Matys z Asociace krajů České republiky odprezentuje dotační program na nákup přijímačů DVB-T2 a úprav společných televizních antén pro zařízení sociálních služeb a v závěru ředitel útvaru regulace CRA Marcel Procházka pohovoří o technické vybavenosti a specifikaci, technických řešeních a termínech přechodu na DVB-T2. Poté bude i prostor na dotazy účastníků. Plzeňský seminář začíná v 10 hod. a potrvá zhruba do 13 hod. „Cílem těchto akcí je informovat starosty a primátory obcí a měst jednotlivých krajů o blížících se termínech vypínání DVB-T a přechodu na nový standard DVB-T2. Dále budou informováni o krocích, potřebných pro zachování bezplatného pozemního příjmu televizního vysílání,“ uvedly CRA.

Podobnou akci uspořádaly CRA již 30. října 2019 v Českých Budějovicích:

Štítky