Finální síť DVB-T2, která postupně nahrazuje celoplošný multiplex 3 vysílající ve standardu DVB-T nově naladí diváci v Berouně, Choceradech, Jincích a Příbrami.

Nejen z pražského Žižkova a Cukráku, ale také ze čtyř dokrývačů ve Středočeském kraji mohou diváci aktuálně naladit vysílání multiplexu 23, který vznikl rozdělením Přechodové sítě 12 šířené ve standardu DVB-T2. Tento nástupce původního multiplexu 3 tak začíná využívat stejnou dokryvnou síť, jakou měl i multiplex 2 a významně si tak polepší v pokrytí. Po spuštění vysílání z pražského Cukráku lze multiplex 23 i sesterský multiplex 22 naladit i na návazných dokrývačích v Berouně, Choceradech, Jincích a Příbrami. Ve standardu DVB-T z těchto lokalit vysílal pouze multiplex 2, nikoli multiplex 3 (ten se soustředil jen na hlavní vysílače a v celé republice měl pouze dva dokrývače – v Karlových Varech a Svitavách).

Ve finální síti 23 vysílají programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov HD, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, Šlágr TV, Šlágr 2, TV Seznam HD a TV Noe. Přesun dvou nejsledovanějších programů Novy z multiplexu 2 do nástupnické sítě multiplexu 3 může být hlavním důvodem rozšíření pokrytí multiplexu 23 na stejnou úroveň, jakou měl multiplex 2, v němž Nova s Novou vysílají ve standardu DVB-T, a který bude mít i jeho pokračovatel multiplex 22, do kterého se přestěhují všechny programy Primy a Óčka.

Štítky