Vysílače České Budějovice – Kleť a Dačice – Urbanecký vrch již nyní šíří stejný obsah i ve finálním multiplexu 24, který rovněž vysílá v novém standardu DVB-T2.

Nikoli 25. května, ale až 9. června ukončí společnost Digital Broadcasting vysílání svojí Přechodové sítě 13 z jihočeských vysílačů České Budějovice – Kleť a Dačice – Urbanecký vrch. Síť, která sloužila pro přechod programů z celoplošného multiplexu 4 vysílajícího ve standardu DVB-T, měla původně skončit již 20. února, kdy na stejných vysílačích odstartovala finální síť 24 ve standardu DVB-T2. Protože se však na kanálu 30 rušila s multiplexem 3 z vysílače Jihlava – Javořice, zachoval Digital Broadcasting vedle finální sítě DVB-T2 i tu přechodovou do doby, než vzájemné rušení multiplexů 3 a 24 pomine. To se stalo toto pondělí 25. května, kdy České Radiokomunikace multiplex 3 na Javořici vypnuly.

Pominul tak důvod, aby Digital Broadcasting šířil z Kleti a Urbaneckého vrchu dvě sítě DVB-T2 s totožným obsahem. „V noci z 8. na 9 června 2020 dojde k vypnutí šíření televizních programů v rámci Přechodové sítě 13 z lokalit České Budějovice – Kleť (kanál 32) a Dačice – Urbanecký vrch (kanál 24). Vaše oblíbené televizní programy můžete z uvedených lokalit sledovat od 20. února 2020 na kanálu 30,“ informoval Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů ve společnosti Digital Broadcasting. Další vypínání celoplošných multiplexů DVB-T a přechodových sítí DVB-T2 je naplánované od druhého červencového týdne.

Štítky