Během letních prázdnin nebude Digital Broadcasting vypínat žádné vysílače DVB-T. Začne 1. září v Olomouckém kraji a skončí 30. září v Moravskoslezském kraji.

Tři týdny po Českých Radiokomunikacích (CRA) zveřejnil přesné termíny posunutého přechodu na pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2 i operátor celoplošného multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting. Na rozdíl od CRA neplánuje posunutý přechod roztáhnout do čtyř měsíců, ale ve zbývajících pěti krajích – na celé Moravě a Vysočině – přeladí svoje sítě na finální kmitočet DVB-T2 během jediného měsíce. „Po přelaďování v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, které se uskutečnilo v tomto týdnu, všechna připravovaná přeladění se uskuteční během září tohoto roku,“ sdělil Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting.

Operátor začne 1. září v Olomouckém kraji, poté bude hned 2. září následovat Jihomoravský kraj, 23. září kraj Vysočina, 29. září Zlínský kraj a konečně 30. září Moravskoslezský kraj. Ve stejný den dojde v daném kraji k vypnutí celoplošného multiplexu 4 ve standardu DVB-T, Přechodové sítě 13 ve standardu DVB-T2 a zapnutí finálního multiplexu 24 ve standardu DVB-T2. Konkrétní vysílací kanály i s termíny přechodu na DVB-T2 si můžete najít na státním informačním webu Televizezadarmo.cz, který rovněž obsahuje termíny přelaďování základních vysílačů celoplošných multiplexů 1, 2 a 3, Přechodových sítí 11 a 12 a startu finálních multiplexů 21, 22 a 23.

K tématu se podrobněji vrátíme v zítřejším článku.

Štítky