Státní informační web o druhé televizní digitalizaci nabízí nejucelenější informace o nových termínech vypínání celoplošných sítí DVB-T, přechodových sítí DVB-T2 a startu finálních multiplexů DVB-T2.

Kompletní informace o nových termínech přechodu České televize a celoplošného multiplexu 4 na pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2, včetně vypínání všech jejich dokrývačů, nově nabízí ve své databázi státní informační web Televizezadarmo.cz. Kromě toho již před časem doplnila termíny přechodu u hlavních vysílačů multiplexů 2 a 3, včetně termínů vypínání Přechodové sítě 12 a zapínání finálních multiplexů 22 a 23. Web tak nabízí nejucelenější informace o upraveném harmonogramu druhé televizní digitalizace v České republice, navíc rozdělené podle příslušnosti vysílačů a dokrývačů k jednotlivým krajům.

VYZKOUŠEJTE: Nové termíny přechodu na DVB-T2 v jednotlivých krajích České republiky

Pokud návštěvník webu Televizezadarmo.cz má na svém zařízení povolené sdílení polohy, stránka mu sama nabídne termíny přechodu na DVB-T2 pro kraj, v němž se aktuálně nachází. Uživatel si ale také může kraj vybrat sám podle interaktivní mapy na homepage stránky. Pro každý kraj jsou termíny rozděleny podle jednotlivých celoplošných sítí DVB-T: multiplexů 1, 2, 3 a 4. U každé sítě jsou uvedeny programy, které šíří a nechybí ani mapa s umístěním vysílačů a dokrývačů. Televizezadarmo.cz plánuje ještě doplnit údaje o vypínání dokrývačů multiplexů 2 a 3, Přechodové sítě 12 a zapínání dokrývačů finálních multiplexů 22 a 23.

Štítky