Finální multiplex 24 bude z Velkého Javorníku vysílat na dvou kanálech – jeden je určený pro Zlínský a druhý pro Moravskoslezský kraj.

Do dvou dní rozdělí provozovatel multiplexu 24, společnost Digital Broadcasting, spouštění této finální sítě pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2 z vysílače Frenštát pod Radhoštěm – Velký Javorník. Multiplex 24 bude z této lokality výjimečně vysílat hned na dvou kanálech pro dva kraje: na kanálu 42 pro Zlínský kraj a na kanálu 45 pro Moravskoslezský kraj. Operátor je spustí 29. a 30. září. Informoval o tom Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů ve společnosti Digital Broadcasting s tím, že vysílač směřovaný do Moravskoslezského kraje bude mít vlastní anténní systém.

AKTUÁLNÍ TERMÍNY PŘECHODU NA DVB-T2: Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj

„29. září 2020 v ranních hodinách bude spuštěn vysílač multiplexu 24 ve formátu DVB-T2 Frenštát – Velký Javorník na kanálu 42 pro Zlínský region, anténní systém zůstane beze změn,“ uvedl Roztočil. „30. září 2020 v ranních hodinách pak odstartuje vysílač multiplexu 24 ve formátu DVB-T2 Frenštát – Velký Javorník na kanálu 45 pro Moravskoslezský region v jednofrekvenční síti s vysílači Bruntál – Čas, Ostrava – Lanová a Opava – Hlubočec ze samostatného anténního systému v azimutu 0°,“ dodal. Poslední zářijový den zároveň Digital Broadcasting dokončí celý proces přechodu multiplexu 4 na standard DVB-T2.

Štítky