Podle serveru Český rozhlas Digitální rádio za přerušením distribuce signálu hudebního kanálu stojí pohledávky za využívání kapacity terestrických sítí.

Příznivci lidovek přišli o jeden z volně šířených pozemně vysílajících televizních kanálů. Dnes se v éteru odmlčela stanice Šlágr 2, druhý program lidovkové Šlágr TV. Podle serveru Český rozhlas Digitální rádio jsou důvodem nesplacené pohledávky za šíření signálu v sítích DVB-T a DVB-T2. Šlágr 2 tak zmizel jak z Regionální sítě 8, v níž vysílal ve standardu DVB-T, tak z Přechodové sítě 12 a multiplexů 22 a 23, které vysílají v novém standardu DVB-T2. „Šlágr 2 mohou v tuto chvíli naladit pouze zákazníci kabelových společností nebo klienti IPTV,“ uvedl web.

Není to poprvé, co z terestrického vysílání mizí některý z programů provozovatele Šlágr TV. V minulosti se tak stalo s úzce zaměřenou stanicí Country No. 1, která se poté přestěhovala na placené televizní platformy. „Možný návrat Šlágr 2 do pozemního vysílání zůstává v tuto chvíli otevřený,“ spekuluje Český rozhlas Digitální rádio. Televizní skupinu Šlágr provozuje hudební vydavatelství Česká Muzika, za níž stojí jihočeský podnikatel a hudebník Karel Peterka. Firma plánovala v dohledné době spustit nové tematické stanice a dosavadní kanály převést na vysoké rozlišení obrazu (HDTV).

Štítky