Tradiční akce v nymburském Sportovním centrum, kterou pořádá společnost Lica, se neuskuteční kvůli nepříznivé epidemiologické situaci s šířením koronaviru Covid-19.

Středeční 24. podzimní setkání provozovatelů elektronických komunikací v Nymburce se neuskuteční. Organizátor akce, společnost Lica, se rozhodl tuto tradiční konferenci zrušit kvůli zvyšujícímu se počtu nakažených Covid-19. „Plánovaný termín 24. ročníku podzimního setkání provozovatelů elektronických komunikací v Nymburce se bohužel protnul s periodou velmi prudkého vývoje epidemie onemocnění Covid-19. Jakkoli společnost LICACzech byla a je připravena splnit veškeré povinnosti nařízené MZ ČR či příslušné hygienické stanice, není v našich silách rizika plynoucí z pořádání této hromadné akce zcela elimininovat,“ uvedl v prohlášení jednatel společnosti Lica Petr Link.

„S maximálním respektem ke zdraví všech zúčastněných, s respektem ke zdraví Vašich osob blízkých a v neposlední řadě s jistou defensivní strategií si Vás dovolujeme informovat, že naše setkání bude v letošním roce zrušeno. Rozhodnutí bylo motivováno zejména, nikoli však výlučně, i finálně nízkým počtem registrovaných / potvrzených účastníků,“ dodal Petr Link. „Vzniklá situace nás velice mrzí, nicméně věříme, že v letech budoucích dojde ke stabilizaci a vyrovnání se s onemocněním a my všichni se budeme moci vrátit k činnostem, které nás až dosud naplňovaly.“

Na nymburském setkání měla proběhnout panelová diskuse věnovaná pozemnímu digitálnímu televiznímu vysílání ve standardu DVB-T2, do níž přislíbili účast ředitel sekce regulace Českých Radiokomunikací Marcel Procházka, generální ředitel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek, manažer společnosti M7 Group (provozovatel Skylinku) Jaromír Glisník a jednatel společnosti Prague Digital TV Petr Formánek.

Štítky